Mystiska Samboregler

Läser om sambolagar och undrar varför de är en thing egentligen.
Sambolagen säger att om man left i samboförhållande så har båda parter rätt till bostaden även om den ena har köpt och betalat för den.
Är det inte därför man gifter sig liksom? För att dela på saker n shit...
 
Och när man är sambos är asluddigt.. Inget man registrerar eller så. Om man lever ihop, sammarbetar med någon del av ekonomin och har sex med varandra (det står faktiskt att för att det ska vara en samborelation krävs det normalt att parterna har sex). Och även om man skriver samboavtal om saker och lägenhet så kan det bli ogilltigt om det visar sig att den ena parten Behöver lägenheten mer (ifall man har ett barn ihop oftast) ...what?
 
Det är faktiskt jättemärkligt att den här lagen finns känner jag.
Är det så vanligt att folk har levt som Sambos i massvis med år så att när de gör slut så har den ena inga pengar och ingenstans att bo och hamnar i en så himla bullshit ekonomisk situation för att hen har räknat med att relationen inte ska ta slut? Och så vanligt att man slutar på så bad terms att man inte kan komma överens om en lösning tillsammans? (Det är den ledsamma delen)
Oavsätt hur vanligt det är så känner jag ändå att har man inte gift sig får man väl skylla sig själv? Gifta sig är en grej.. Man kan göra det. Gör man inte det borde man ha en backup-plan.
Shut up, Du kan va cynisk..
 
Att det typ inte finns ett sätt att bo och ha sex tillsammans med någon utan att riskera att förlora halva lägenheten man har köpt är asmystiskt...
Nästan så att det verkar enklare att faktiskt gifta sig och skriva äktenskapsförord istället....
 
 
 
Någon som läser juridik som kan förklara för mig?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0