Äktenskap

Läste det här inlägget:
http://klumpesnusk.se/2013/01/11/poly-och-samlevnad-ur-juridiskt-perspektiv/
och reagerade på idén om att skräddarsy avtal. "reagerade" som i: "OMFG! DET ÄR JU HELT JÄVLA UPPENBART! HUR HAR JAG ALDRIG TÄNKT DEN TANKEN!?"
För hallå, det är ju klart man ska få bestämma själv (tillsammans med den/de det gäller) vad man vill ha för deal. Kan man inte komma överens om det tillsammans kanske man inte ska gifta sig liksom..
och sen kan man ha vilken jävla religös cermoni man vill (och får för religioner är stuck up och är inte okej med allt och det ska de inte behöva vara häller även om det är töntigt, för är uteblivnaden av en specifik cermoni så otroligt katastofal så är man själv ganska töntig) för det är ändå inget substansielt egentligen... Typ så. Party. (Uteblivnaden förresten? Är det ett ord? uteblivandet?)
 
Skrota äktenskapsbalken och sambo-whateverdenheter och låt folk välja själva, eller om de är lata och juridiskt ointresserade: ha kvar äktenskapsbalken som ett färdig-paket.
Och så kan kyrkan ha sitt äktenskap som är så jävla viktigt för dem (får man förövrigt ha en kristen cermoni om man inte gifter sig juridiskt nu för tiden?)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0