Red Carpet

såg en upworthy-artikel idag. Med en video som jag visserligen inte kunde se för att ljudet inte funkade. Men poängen var "titta vad mycket reportrar frågar tjejer om kläderna de har på sig, men inte killar" och så var det en liten text om det som i förbifarten nämnde att kläddesigners ger skådespelerskor kläder för "the mutual exposure" och jag kände att vänta nu...
Om kläddesigners ger bort kläder för att få exposure, då är det ju väldigt rimligt av reportrar att fråga om kläderna... Då är ju det en del av dealen när man som skådespelare får en klänning. Att man ska prata om den på röda mattan, så att designern får exposure...
Visste det är en trend som bygger på könsnormer iom att killar inte får gratis kostymer som de förväntas prata om. Men det behöver för den sakens skull inte vara en trend som upprätthålls av könsnormer. Det låter mer som att den bara upprätthåller sig själv. Och de som har makten att bryta den här trenden är isåfall främst skådespelarna själva. Genom att inte ta emot gratiskläder? Inte genom att ta emot gratiskläderna och sen inte vilja svara på frågor om dem för att "hey, frågar ni killarna om det här också?" det känns inte som en helt juste grej att göra.
Visst, reportrarna och kläddesignersarna har också möjlighet att stoppa trenden. Men det är ju inte så konstigt att de inte gör det, de har inget incentive. Och reportrarna har ju ev någon deal med desinersarna som skulle vara ojuste att bryta.
 
Sen så är det väl så att de flesta skådespelare som inte vill svara på frågor om sina kläder inte heller har tagit emot gratiskläder från desiners, och jag tror att reportrar kommer att lära sig det här efter ett tag och sluta fråga vissa skådespelare. It'll work out. Typ.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0