Tommy-brysselkexet

Nu heter det ju faktiskt kex och inte kaka.. men nog är brysselkex ändå en kaka tycker jag. Finns ingen definition, det är jag som bestämmer helt enkelt.


Jag googlade småkakor och så kom det upp en bild på såna här. Jag hade glömt att de fanns, men min lillebror älskade dem när han var liten. Varje gång det var fika från konditoriet hemma så fick han såna. Sen växte han ifrån dem.. jag tror han kom på att det var lite töntigt att de var rosa xD
(första gången jag förklarar kakan? xD) Jag visste faktikt aldrig vad de hette så jag ver tvungen att leta upp det... jag tror vi bara kallade dem för 'socker kakor' eller 'de där råsa' xD

När Tommy var liten så klädde jag ut honom i kjolar och tofsar och grejer. Jag säger "jag" för jag var ju helt klart the master mind bakom det hela, men han satte på sig kjolarna själv när han hittade dem.. så vitt jag mins (A)
Sen upptäckte han väl typ när han började dagis/skolan eller så att hoppsan.. så skulle man inte göra, och poff så skulle han klä sig som killigaste killen evah! tyckte jag.. tråkigt! xD


Tommy var med när jag och Matilda och Fredrika lekte.. ganska mycket. Han fortsatte vara med när jag och Matilda slutade vara med Fredrika. Fast då slutade vi leka.. då spelade vi mer spel. Age of Empires och monopol. Det spelade vi hur mycket som helst ett tag.
Men då var Tommy ändå en jobbig lillebror en hel del. Och vi kunde bli skitsura på varandra och bråka över skitlame saker där ingen av oss egentligen brydde sig om det vi bråkade om utan vi bråkade för att Tommy var tjurig och envis, "rätt ska va rätt!", och jag sur på att han var tjurig och envis.

Rättvist. Det är en grej han har kört stenhårt på. Det ska vara rättvist.
När vi pratade om att dela på en DS för.. 2 år sen? Då var det det som själpte den dealen. Tommy ville göra upp regler för hur vi skulle samsas om den. Jag ville inte ha några regler. men jag visste att om vi inte hade några regler så skulle Tommy bli sur på mig hela tiden.. så bajs på det. Jag köpte en DS själv. Som Tommy fick låna.. så mycket han ville (så länge inte jag skulle ha den) men sen ville han ha en egen iaf :P

Sen började jag gymnasiet och slutade umgås med Matilda lika mycket. och då jag umgick med Matilda så var vi med Aspuddenfolket och då var ju inte Tommy med. Och hemma var det plugg och grejer så då var det inte heller någon tid. Så jag slutade väl egentligen väldigt tvärt att umgås med honom över huvud taget. Jag tänkte inte på det... han var ju fortfarande en jobbig lillebror..
Men så plötsligt så fungerar det asbra att dela en speldator ihop. EN gång blev han sur för att jag ville ha datorn för att vi skulle köra en dungeon på kvällen, fast att han inte hade spelat på hela dagen. Det var EN gång.. inget mer.
Och nu kommer han och ger mig 50 kr för att han använder mitt minecraft-acc, utan att kräva några rättigheter. Och jag blir helt "ey, vem är du och vad har du gjort av min jobbiga lillebror?" :)

Han är cool :) och världens bästa lillebror. Och i gold-leauge på starcraft fast han "spelar inte så seriöst" -.- för han kan inga builds eller knep eller någonting som han inte har kommit på själv (eller möjligtvis sett motståndare köra) och han kan kläcka saker som "Asså Cissi, vad betyder 'gg'?" när jag sitter och kollar på när han spelar xD Det har jag ju lite kul åt faktiskt... :)

Min faster ringde nyss.

Min kusin har tagit livet av sig.Det här är alltså pappas sida av släkten, som bor uppe vid höga kusten allihop och som ni inte vet något om för att jag inte träffar dem så ofta och därmed inte har så mycket gnäll om dem.Pappa sa när han hade lagt på luren "hörni, något tråkigt har hänt..." min första tanke var "vem har dött nu?" för jag tenderar att alltid tänka det värsta när jag sence dåliga nyheter. Drama queen.. Men sen brukar jag oftast blir lite mer realistisk.. "säkert 'bara' någon som har skadat sig eller så.." och oftast är det inte ens så illa (ibland får mamma den där doom-rösten när hon har råkat färga mina kläder i tvätten.. inte så mycket till dålig nyhet om man jämför). Så nu blev jag ändå rätt chockad när det faktiskt var någon som hade dött...
När Farmor dog så var det ändå lite väntat, hon hade vart dålig länge och på sista tiden jättedålig, man visste att hon skulle dö. Så när "något tråkigt har hänt" kom den gången så visste man vad det gällde.

Jag tänker så mycket på "om folk dog" att någonstans känns det som att jag är så beredd på det, att när det händer så kan jag inte reagera spontant och genuint. På något sätt blir det lite "jaha, där kom det.. hur var det nu jag hade kommit fram till att jag skulle reagera?"
Inte som att folk dör till höger och vänster om mig. Farmor var egentligen första personen som jag kände som dog. Jag vet inte....
Och att sånt här händer triggar ju ännu mer att jag börjar tänka på "om folk dog".. för oftast kan jag avfärda såna tankar med att det oftast inte händer så plötsligt. Oftast är man sjuk först och jag känner ingen som är sjuk så risken att någon skulle ringa och säga att någon vän till mig hade dött är så liten. Men sen finns det ju en chans...
Jag vet inte om det hjälper att vara beredd.. att det blir lättare att hantera när det väl händer något då. Så borde det ju vara. Eller om jag bara kommer känna mig jättehemsk för att jag typ redan sörjt klart alla jag känner och inte har någon spontan jätteledsenhet kvar att leverera... aja..Jag har inte träffat henne ordentligt på hur länge som helst. min kusin altså.. Hon har vart först allmänt bara.. inte där, när det har varit släkt-tjohejs..
ungefär som jag har lust att vara men inte riktigt kan med för vafan.. lite får man offra sig för att det är trevligt när alla är med..
Sen fick vi reda på att hon hade mått dåligt, och mådde dåligt. Det var väl kanske ett år sen och sen dess har hon typ bott på något hem-ish där man får ta hand om hästar...
Det hade vart lite knas med det också.. jag har inte koll riktigt. Men nu hade hon varit hemma i helgen medans hennes mamma och pappa var här och hälsade på.. och sen när de kom hem så hade hon tagit livet av sig.

Jag hade velat prata med henne... undra varför.. för jag förstår inte :(
Antagligen hade jag inte förstått ändå.
Ibland tänker jag att jag måste vara den värsta personen att prata med när man är riktigt depp.. för jag förstår inte. Jag försöker förstå, så mycket cred kan jag ge mig själv.
Men ordentlig depp.. att ta livet av sig, det är så fruktansvärt beond me. Livet är the shit liksom :o

Länge leve sommaren, den som kom och gick igen

 

 

 

 

"Det känns som jag har druckit med Mario hela veckan" Kläckte Jens igår.

I tisdags var vi på söderkällaren, Jag, Jenny, Jens, Julle, Mario, Sigge och Lollo.. för att Mario är lite fjollig och ville göra något innan vi tar studenten typ..
Det var trevligt.. på Onsdagen började vi ett så det fungerade ju nice. Sov jag hos Julle då? Jag mins inte hur sent det var när vi drog hem.. NEJ! Jag åkte hem och satt och storbölade utanför min port ett tag xD så var det :) Ah ^^ Studentångest ♥

Onsdagen hade vi bara matteprov. Gymnasiets sista prov evah! Det gick bra :D Phew

I Fredags fyllde Mario år. Så vi var hemma hos Lollo. Lollo har ett helt eget hus på sina föräldrars tomt -.- fusk kallas sånt. Och sen fortsatte vi fira Mario igår hemma hon honom så yes, vi har druckit med Mario hela veckan xDTvå dagar till Studenten. Idag var vi inne och sprayade lakan till flaket och imorn ska jag och Jens in och lämna tillbaka böcker till bibblan, det är verkligen INGENTING kvar... det känns inte så. Det känns som någon sorts fail-lov. Stört! stört stört stört!
Undra om man någonsin kommer känna sig så gammal som man är..


Baah.. jag har umgåtts för mycket med folk de senaste dagarna xD

Alla är bäst! Jag är töntig ♥


Emil - Tigerkakan


Första gången jag träffade Emil vad på medis, då träffade jag Emil hela dagen och fick tillslut låna hans tröja för att jag inte skulle frysa på vägen hem efter att ha följt med en bit när alla skulle traska hem till Aspudden från Årsta. Sen träffade jag Emil igen nästa dag och såg The Dark Knight. Det blev så mycket Emil på en helg att jag på måndagen var helt förvirrad över att Emil inte var med i skolan.

Det känns som jag fick ett bra.. eller kanske snarare rätt första intryck av Emil. De flästa man känner kan man tänka tillbaka på när man precis lärde känna dem och inse hur annorlunda man såg på dem. Inte för att de var annorlunda (lite kanske, man är väl lite annorlunda innan man lärt känna folk, men inte därför först och främst), utan för att man inte hade fattat hela grejen med dem än.
Oftast är det inget så konkret som att jag trodde att Julle var massa erfaren när jag lärde känna honom ^^.. oftast är det bara en känsla, som Jens när han berättade om Julles blogg. Inget konkret, jag bara minns det som en helt annan människa.
Men jag hann liksom inte med det med Emil. Det blev så mycket Emil på en gång att vi avverkade en hel massa tidiga stadier av vänskap i ett kör xD

Emil är en sån som man fortsätter att kramas med fast man har lärt känna ordentligt.
De flesta kramas man hej och hejdå med i början. Sen slutar man för kramas hej och hejdå är en sån där grej som man gör fast att man är lite obekväm med det för att man inte vågar säga att man är obekväm med det för tänk om någon tar jätteilla upp för att man inte vill krama den? Och när man lärt känna någon bra nog så vågar man sluta kramas utan att man tar illa upp.
Sen finns det de som man inte slutar krama.. som man istället börjar krama närhelst man har lust, och inte exklusivt vid hej och hejdå-tillfällen. En sån är Emil. Och sån har Emil varit sen första dagen vi träffades.
(Kan tilläggas att jag är väldigt neutral när det kommer till kramar. Jag uppskattar en kram för en kram (hej-hejdå-grejen med folk man inte känner känns lite konstigt..) det är mysigt. Men jag klarar mig lika bra utan kramar om det skulle vara så. Därför tar jag väldigt sällan initiativ till kramar..)
Jag känner inte massvis med såna alls. Men jag känner en Emil :)


Ateister har bättre sex <3

http://www.alternet.org/story/150978/atheists_do_it_better:_why_leaving_religion_leads_to_better_sex

Ganska roligt ^^

Skattjakt

Min dator hänger sig ungefär var tionde minut bara för att jag har skype på och lyssnar på musik sammtidigt.. det här börjar bli något unbareble, jag har ändå bra tålamod med elektronik...Städat lite i mitt rum igen idag...

Hittat lite fina saker :)


En mjöltumör! Stackare.. jag skonade honom från hans plågor och tömde ut honom i papperskorgen...


En julle-RULLE ↓
och vad är en julle-RULLE ↓ one might ask.. det är en bra fråga!


Jo.. se det är en rulle i vilken Jens har listat saker som rimmar på "Julle" xD


En ganska lång rulle faktikt... Julle har lagt sig i själv en bit i mitten.. och det är inte allt som rimmar på Julle. Men det kan väl kopplas till honom ändå kan vi väl säga xD
Det är även en pingvin där i sluttappen... fint..

Sen har mitt rum fått nykomlingar!
I form av två lådor!
De är massa fina :D

Massa massa fina :D


jag tyckte min garderob var fint sorterad också ^^

Är det bara jag eller känns de ståene bilderna läskigt oproportioneliga?

Stavning, Prostitution och Abort! Muntert :D

Folk som tycker att någon blir en hemsk människa bara för att hen inte kan stava (och hen är smidigt att använda istället för han/hon om inte annat) .. man ser det nu och då på youtube och sånt
        "people who can't spell disgust me"
Seriöst?
Well people who are disgusted by people who can't spell disgust me...
Faktiskt.. jag tycker att det är riktigt illa om man ogillar någon för att de inte kan stava. Att man inte kan stava säger absolut ingenting om resten av ens pesonlighet..

Jag har liksom inte så mycket mer att säga om saken än så xD Jag kan inte dra några motargument eftersom jag inte kan komma på NÅGRA argument till varför människor som inte kan stava skulle vara hemska människor. Punkt.


Sen hade Caspian länkat en artikel om prostitution i Tyskland.
Har inte så mycket att säga om den heller förutom att det var bra.. läs den.. typ. min höga rekomendation..


Slutligen.. Caspian hade även kommenterat på någon han kändes länk till en nyhetsartikel där sjuksjöterskor beklagade sig över att de mådde dåligt av att se foster efter en abort för att de låg och andades fortfarande och så.
Flickvännen till han som lagt upp länken dök upp och tyckte att abort borde vara tillåtet fram tills barnet är fött och det rent tekniskt blir lite omöjligt att göra abort..
Ska man dock vara rent teknisk så är det väl ganska likvärdigt med kejsarsnitt om man isåfall skulle göra "abort" i mitten av nionde månaden.
Rent spontant tycker jag att abort borde man väl få göra. Det blir så dumt om man ska hålla på att föda massa ungar som man egentligen inte vill ha..
Sen tänker jag att hey.. varför har fostret mindre rättigheter än mamman? I och med att jag anser att att leva under de shittigaste förhållandena ändå är bättre än att inte leva alls.
Men så har jag även perioder då jag faktiskt tycker att det fria valet är viktigare än liv.. hur skevt än det låter. Även om det blir lite motsägelsefullt för att man i praktiken begränsar någons fria val om man dödar hen.

Hur som helst.. vilket håll man än ska vara extrem åt så måste man någonstans göra en begränsning..
Om man tycker att man bord få göra abort för att man ska kunna bestämma till 100% om sin egen kropp. Då kommer dilemmat; men när barnet är fött? då är det väl inte okej att döda det? Och vad är det egentligen för skillnad mellan ett foster i sista veckan av graviditeten och ett barn som är en vecka förtidigt född?
Och om ma tycker åt andra håller att nej! Abort får man inte göra alls!
Mens då? befruktningen garanterar inte att det kommer bli ett barn. Befruktningen har potential att bli ett barn, men det kan bli missfall lika gärna (eller vad nu statestiken är för missfall jämfört med lyckade graviditeter.. har fått för mig att det är ungefär lika..).. precis som varje ägg har potential att bli ett barn? Är det lika illa att inte göra vad man kan för att se till att det får chansen att bli ett barn som att inte göra vad man kan för att se till att befruktningen blir ett barn?
Någonstans måste man hur som helst dra en gräns..
Medvetande låter ju spontant som en bra gräns.. fast vid närmare eftertanke (förutom det lilla problemet att vi inte kan Veta om något är medvetande, vi kan bara gissa).. som jag nämnde tidigare tycker jag att ett liv under sittiga förhållanden är bättre än inget liv, tänker man så så är det ju bättre att bli gravid och göra abort efter fostret blivit medvetet, än att ha kondom och se till att man inte blir gravid alls. För om man ändrar lagstiftningen så att abort blir förbjudet så är väl det en troligare följd? Att folk blir försiktigare med skydd, snarare än att det kommer födas massa fler ungar..?
Gäller för mig iaf för jag tänker ofta lite slött "äh, det är inte så noga.. jag kan göra abort om det skulle vara" .. jag behöver ju inte oroa mig för könssjukdommar som det är nu.

När man tänker efter gäller ju det för köttätande till en viss del också. (köttätarfrgan och abortfrågan ligger allmänt nära varandra..)
Om djuret redan är slaktat tänker man lätt "jag kan lika gärna äta det för det har redan dött.." men då säger vegeterianerna (eller den lilla rösten i huvet som tänkt ett steg till) "nä men då vet de som producerar köttet att det är efterfrågat, och de dödar så många som efterfrågas"
Jaa... fast det stämmer ju inte riktigt. De FÖDER UPP så många som efterfrågas. Om jag inte hade efterfrågat köttet hade djuret aldrig fötts.
Och att leva ett shittigt liv är bättre än att inte leva alls.. (can't emphazise that enogh it seems) (sen att djuren behandlas betydligt mer shit än de behöver göras för att det är mer kostnadseffektivt är en annan diskussion)
I det avseendet är vidkött betydligt mer illa att äta eftersom de djuren hade fått fortsätta leva om köttet inte eftertraktats.. Fast jag tror att vildjakten är begränsad av regler för hur mycket vilt man får jaga och när och s, altså inte av efterfrågan på köttet.

Annars kan man ju se det som att ju senare man gör abort desto större chans är det att fostret blir ett barn och då är det värre att stoppa det från att bli det sent än tidigt.. fast jag vet inte om jag håller med om det så mycket "kanske känns ju lite tveksamt.."
Men jo.. lite på samma nivå som att döda en människa är det väl. Fast jag kan förstå att man skulle ha lust med det om den människan planerade att krypa ut genom fittan på en... fatiskt, lite lagomt självförsvar... :S

Men Yeah.. jag vet inte riktigt vad jag tycker om saken...


Julian - Drömmen

Yeah, rubriken är alltså fortfarande en kaka xD

Jenny brukar envisas med att tala om mig och Julle som ett par.
Från början var det för att vi inte berättade för Jenny att vi gjort slut. Sen berättade vi för Jenny.. men hon fortsatte ändå. xD
Hon säger aldrig "ni är ihop" rent ut. Men hon kan säga saker i stil med "på tal om par som ..." och så nämner hon något som vi precis gjort.. eller något i den stilen. Som om hon oficiellt uppmärksammar att vi oficiellt inte är tillsammans längre. Men inoficiellt tycker hon att vi ska sluta tramsa, och försöker förklara för oss att "ingen går på det där". Jenny är allmänt väldigt antydig av sig..
Jens gör något liknande.. han förklarade för Vivvi i berlin att jag och Julle "gillar varandra, men har inte riktigt klurat ut hur de ska ha det"

Julle är den kakan (utöver min familj) som jag träffar mest.. (tror jag, jag har inga siffror.. Jens ligger antagligen ganska nära, det är ju trots allt en del som Julle inte är med på filmkvällar och sånt) just nu.
han är inte heller bara den personen som ligger högst upp på min "folk som är minst jobbiga att umgås med ensam-lista" utan också den enda person som klockrent placerar sig över den linje i listan då det alltid, helt och hållet slutat vara jobbigt att umgås ensam. Och då har jag faktiskt inkluderat min familj.

Fast att Julle förmodligen ska till London till hösten, och därmed blir den som ska längst bort (Att åka till Göteborg är faktiskt lite av en spottstyver jämfört med london :\) och trots att han är den sista jag skulle vilja tappa kontakten med, så är han ändå den som jag oroar mig minst för att det ska hända med. För vi måste inte ses för att hålla kontakt. När vi ses så gör vi ändå inte så mycket tillsammans. Julle spelar gitarr och jag ligger i hans säng och sover. Eller så visar han youtube-klipp som jag egentligen inte är så intresserad av att se. Ibland gör vi något tamt litet försök att hitta på någon aktivitet och så spelar vi typ schack eller magic.. eller ser en film. Och visst finns det vissa youtubeklipp som jag visst tycker är jättretrevliga. Yogscast tillexempel. Men det är liksom inte det som är grejen.

Julles och min relation går liksom inte att beskriva utan att det låter riktigt cheesy. Inte för att vår relation är särskillt cheesy.. det är den faktiskt inte alls egentligen. Det är jag som blir så fruktansvär lame så fort jag ska till att skriva om den (jag garvar läppen av mig åt mina dagböcker båda jämt och ständigt ska ni veta).. för jag tycker att sen vi ”gjorde slut” (ja det får vara innom citattecken..) så har vi coolaste relationen evaaahh *gangsta!!* och ja, jag vet att jag mest bara har våran relation innan vi gjorde slut att gämföra med (och Mauritz i lågstadiet som nu för tiden gömmer sig bakom pelar på donken i skanstull oc kastar papper (yeah.. det var typ 4 år sen.. men jag tycker det är en fin historia) han känner tydligen igen min mamma också och hejjade på hennenågon gång då de sågs på ICA :S), men jag kan låtasas att jag vet allt om alla sorters relationer! Och jag kan låtsas att jag vet att jag blir lite ”*vrida på mig*-obehagig” av dem. (Jenny och Adam i all ära, de måste ju vara det puttinuttigaste som skådats, och jag tycker också att de är jättesöta :) men jag skulle bli nipprig om jag var i en sån relation själv :o)

För visst har både Jens och Jenny rätt in a way. Det är som om vi var ihop, och vi gillar varandra.. och jag vet inte om vi har klurat ut hur vi ska ha det, eller om vi inte gjort det, men inte behöver.. (och nej jag försöker inte hitta på att vi har någon sorst alternativ, jätteunik relation.. det finns massor av ”öppna relationer” och varianter på sånt... blablabla) Jag kan iaf dra hem till ett krogragg och sen få reaktionen ”oj det var lite otippat” av Julle dagen efter, vilket är precis den kravlösheten jag tycker är trevlig.

Men jag har rosa fluffenutt-sidor jag också, även om Julle brukar säga att jag är ungefär så oromantisk man kan bli, (jag tar ju det som en komplimang, så jag kan inte riktigt ta åt mig utav det utan att känna mig självgod och äcklig. Jag är nog romantisk på ett lite off sätt.. eller kanske snarare mer åt det sentimenala hållet.. yeah yeah.. vi lämnar det..) och att han tror att jag aldrig har varit förälskad (pysh..). Och då är det ändå bara Julle som ser de där rosa fluffenutt-sidorna..

Men det är därför jag trivs så bra med Julle, för på papperet är vi ganska off. Vi har inte mycket gemensam filmsmak, eller musiksmak, eller så mycket annan smak heller (det är mindre än inte som den ena av oss blir högentusiastisk över något som den andra inte bryr sig ett skit om).. och Julle är dessutom ganska högrankig musiknazist. Julle blir sur när jag inte håller med honom (inte för att jag inte håller med honom, utan för att jag vill diskutera det vi är oense om medan han tycker att det är jobbigt och inte leder någon vart.) och jag blir irriterad för att han blir sur och inte vill diskutera med mig xD Och hela den grejen lurar iaf mig att vi inte är sådär klassiskt puttinuttiga som vi var i början och som jag blir stirrig och nervös av att känna att vi är. (Även om jag blir lite orolig efteråt när jag upptäcker hur genomglad jag blev över att han döck upp oanonserat bara för att ge mig en påse godis och sen dra igen :S)

Jag är löjligt trygg med honom för han vet redan alla mina brister. Trots det, och trots att jag varit en dryg och oresonlig flickvän, ett riktigt jävla ägg!, så vill han fortfarande umgås med mig. Och jag antar att jag har sett ungefär det värsta han har att komma med också.

(Dessutom har han loads av självironi, vilket är typ den sexigaste egenskapen som finns!)


Tre Chipspåsar

Angående höjningen av Sl-kortet.. nåt måste man ju säga om det.
Yeah, det är störigt att behöva betala mer. Och dudeen som sa att 100kr motsvarar 3 chipspåsar borde ju nästan hängas litegrand.. Först för att man får mer än 3 chipspåsar för en hundring, ska man dra ett sånt utalande ska man fan ha koll, jag vet inte vilka chips killen käkar.. men yeah, det där är lite uttjatat..
Iaf, det är inte mest därför jag stör mig på det utalandet. Nä, utalandet är dumt för att han försöker släta över höjningen.. de gör ju faktiskt höjningen av en anledning. Dum aproach!

Och lite den grejen kan jag tycka är dum med människor. För ungefär ett halvår sen var det en undersöknig i Metro där de hade frågat folk ifall de vore berädda att betala mer för att resa med sl om sl byggde ut kommunaltrafiken. Det var linjer som var mer eller mindre spånade på både här och var. Vissa mer omfattande än andra. Och majoriteten av stockholmarna tyckte att det var rimligt att betala mer för ett sl-kort om sl byggde ut. Men när Sl höjer avgiften ett halvår senare så blir det ramaskri och plötsligt tycker 30% av stockholmarna att sl ska vara gratis. Det låter lite som de där som gnäller över att det inte finns tillräckligt med bostäder i stan, MEN det får inte byggas där eller där eller där för det är ju en park och där är det grönområde och där håller ju britta till med sin pitoreska blomsteraffär! Den kan ni ju inte köra bort! (ja jag är helt övertygad om att det till viss del är samma människor som både gnäller och protesterar)

Jag vet inte hur kostnadseffektiva de är på sl, det är möjligt att det skulle kunna vara billigare om de skärpte sig lite, och då är det synd att det ska vara dyrt. Men jag är glad att det finns kommunaltrafik så att jag kan ta mig till skolan/Jens (mina prime-resmål!) och hem igen, på en tredjedel av tiden det hade tagit annars. Och jag tycker att det är värt ganska mycket för att få tillgång till den tjänsten..

Det som är mindre bra med höjningen är att de som har det där alternativet till kommunaltrafiken, även kallat bil, kommer att välja den istället. Synd..

Laborationer

Det är ett så fruktansvärt ogenomtänkt moment i undervisningen att jag får klåda och ångest bara av att tänka på det.

Grundidén: att ungar ska få göra experiment och se hur allt det där de har lärt sig ser ut i praktiken, är jättebra. Så jättebra att "det momentet måste vi införa som obligatoriskt i undervisningen" säger någon putte på skolverket och ger sedan över allt ansvar till lärarna. Lärarna som bara verkar få höra delen om att "barnen ska göra experiment!" och sen blir det Tom-tits av alltihopa. Tom Tits är iof jävligt kul och bra på många sätt. Bättre nöje med potential att vara pedagogiskt än helt och hållet hjärndött kul.. om vi nu ska prata undervisning.. men Tom Tits blir bara pedagogiskt om man har någon hipp fröken med sig som förklarar om alla de där spännande grejerna. Och det är det som lärarna missar när det är labb..
Laborationerna skulle vara att göra något praktiskt för att koppla ihop teorin med praktiken. Men någonstans på vägen gick den där ihopkopplngen förlorad och så blev det bara praktiskt av alltihop.
Granted att det har blivit bättre i gymnasiet, nu beror det nog mycket på mig också att det inte riktigt går ihop på slutet.
Lennart gjorde bra labbar. När man labbade med Lennart så var uppgiften "nu ska vi ta reda på gravitationskonstanten! Här får ni en tyngd en skumgummiplatta så ni inte skadar golvet och en klocka att ta tid med.. kör hårt!" Och tidigare på lektionerna hade vi gått igenom formler för att räkna med fritt fall, och alla som fattar att när man släpper en tyngd från ett antal meter ner på en skumgummiplatta har med fritt fall att göra kan leta upp formeln och lösa labb-uppgiften. Och wow: Ihopkoppling!!
Med Slavomir (och majoriteten av alla labbar jag någonsin har gjort förutom med Lennart) skulle labben istället se ut såhär. "släpp en tyngd och mät hur lång tid det tar för den att falla en meter. gör det tio gånger och sätt in värdena i en sån här tabell, som ni också fyller med de här och de här och de här värdena. Sen sätter ni in värdena i den här formeln och antecknar resultatet i tabellen. Sen gör ni en graf av resultatet, som ska se ut så här, och drar en linje som ni räknar lutningen på. Lutningen är ert svar.. klart" Och inga ungar fattar ett skit. I kemin är motsvarande labb: "Blanda de här ämnena. Det ska bli grönt. Blir det inte grönt så hade inte gruppen innan er diskat sina provrör ordentligt. Synd." Jag erkänner att Kemin har blivit mycket bättre än det var i grundskolan. Nu för tiden är det faktiskt lie mer: "Blanda de här grejerna. När man blandar två ämnen av den här sorten blir det grönt.. bara så ni vet. Kolla om det bli grönt. Är det ämnen av den här sorten eller inte?" Lite ihopkoppling. Även om det är ihopkoppling med teoretisk kunskap man lärt sig tre sekunder tidigare för att de stod på labbpapperet. Sen är det meningen att man ska komma ihåg vad man har lärt sig om det där ämnet på lektionerna och skriva något om det som inte alls kan kopplas till varför det blir grönt utan bara är bra att visa att man kan. Lite fina deduktiva slutledningar som man inte har så mycke nytta av.. men yeah, nåt är det, så mycket kan jag ge.
Iaf.. lärare som inte kan lägga upp bra labbar borde inte bahöva ha labbar med eleverna för hela poängen försvinner!

Det resulterar bara i att elever som jag vaknar med ångest varje morgon de ska ha laboration.

(HaH! jag lyckades med ett konsekvent rant för en gångs skull :D)

Konspirationsteorier

I en insändare i DN idag.. (eller så har någon lämnat en gammal tidning på köksbordet.. FY!) så stod det om att inkontinens hos kvinnor kan åtgärdas med en väldigt simpel liten operation på 30 minuter. Enligt insändarskribenten så kände de flästa inte till detta, och det är ju synd att man ska behöva gå omkring och ha problem som går att fixa lätt.. bara för att man inte vet om att det finns hjälp. Så därför hade insändarskribenten skrivit den här insändaren, för att informera. Jag läste, och tyckte det var fint gjort. Trevligt med folk som vill hjälpa till och sånt.
Men sen kom den sista meningen... "är det för att det rör kvinnor som informationen är så dålig?" Va?! Jag blir lite gråtfärdig..

För det första tycker jag inte att informationen är sämre än kring andra sjukdommar. Jag har ingen aning om vad för hjälp jag skulle kunna få ifall jag fick reumatism, fibros eller divertikulit.. eller de flesta andra av de åkommor som finns listade på wikipedia. Men jag skulle förodligen få reda på det om jag gick till en doktor. Precis som kvinnor med inkontinens förmodligen får reda på det här lilla ingreppet om de går till en doktor.

Problemet tror jag är att inkontinens är en pinsam sjukdom. Inte för att det drabbar kvinnor, inte på något sätt. Utan för att det innebär att man kissar på sig. Folk vill helt enkelt inte behöva gå till vårdcentralen och säga "hej, jag kissar på mig, vad kan ni göra?" för det känns jättejobbigt! Men det är det man vackert får göra. Läkare är väl generellt såpass professionella att de inte skulle ställa sig och gapskratta åt en, så egentligen är det lite löjligt att man tycker det är pinsamt alls.
Sen att det främst drabbr tjejer är ju bara otur..

en liten kärleksdetalj...

Och yeah.. ifall det var någon som blev nyfiken på texten om kärlekens kemi Paba!

Fredag den trettonde!

Mamma blir lite läskig när det är sport-säsonger xD
Just nu är det hockey.. VM? Och hon sitter klistrad framför Tvn och vrålar och skriker när det blir mål och när det inte blir mål och allt vad det heter. Hockey tycker visserligen jag också kan vara kul att titta på.. om jag måste. Det finns massor av saker som jag hellre gör än tittar på Hockey.. men om jag måste titta på sport så vill jag se hockey.
Men mamma blir sån när det är Friidrott och fotboll och handboll och allt möjligt. Huwa xD

Igår var jag, Julle och Emil på Matildas skiva.
Julle var där för att jag hade sagt "Julle du måste följa med mig på Matildas skiva annars kommer jag vara så galet olycklig!! Uäääh! lämnamiginteensam!" och Julle är snäll så han köpe en biljett av matilda :)
Sen visade sig att Emil skulle dit också så då hade jag inte vart ensam och övergiven iaf, även om det var skönt att Julle var där ändå för Emil är lite mer party än jag så jag hade nog känt mig off iaf. Mer off..

Idag har jag vart ledig.. fast det är fredag.. det var omprovsdag :o Har inte hunnit åstadkomma något dock. Var meningen att jag skulle plugga.. men näää.. jag lallade hos Julle till typ 5, sen åkte jag hem, käkade och drog till Jens och såg på Holy Grail.. och spelade basket en stund. Det var ju trevligt :)

Nu överväger jag hur mycket jag ska gå och lägga mig...

Kärlekens kemi


Vi fick ett papper på biologin idag. Kärlekens Kemi handlade papperet om.
När vi fick det sa Julle: sånt här vill man ju inte riktigt veta.
Det ville jag. Jag tyckte det var jätteintressant. Det tog ner kärlek på jorden.
Jag vill ha kärlek på jorden xD Jag tyckte inte om när kärleken var uppe bland molnen och härgade för jag förstod inte vad grejern var.
Papperet förklarade hur lust, förälskelse och kärlek var olika saker. Att det var olika ämnen som gjorde olika saker med olika delar av hjärnan och kroppen (bryr jag mig om att gå in på detaljer? inte ett dugg..). Jag tycker det är finare när jag vet att kärlek är på riktigt och inte bara något flumm som massa poeter rantat ihop. Jag tycker om tanken på att det går att se. Att det går att mäta.
Det är som en sjukdom.. tydligen så kan man bli beroende av att vara förälskad. Det tycker jag också är väldigt fint. Dock kan man inte vara förälskad längre än ungefär 2 år  :( Det tyckte inte jag var lika fint.. fast jag tror inte riktigt på det heller... För jag tror mig ha såpass koll att jag märker när jag är förälskad, och nog har det hållt sig mer än 2 år...

Albin - Ballerinakakan


Eftersom Albin är ett väldigt hängivet fan av saker Albin är ett fan av, men det inte är riktigt lika roligt att vara hängivet fan själv. Så Albin ringer Cissi när hon dyker upp på skype vid halv 6? Efter att ha degat en timme framför tv:n, efter att ha kommit hem efter att ha fikat en timme efter skolan med Julian Ekstrand i liljeholmen. Ahh! hur många svenskalärare skulle inte vrida sig i plågor efter den meningen! Muhahahaha!
Så Albin undrar om Cissi har lust och följa med och lyssna på Loke, som är cool, för han har blivit övergiven av alla sina andra vänner (Nej inte Loke, Albin). Albin har värdelösa vänner :o :)
Cissi tycker att det låter trevligt och åker in till stan efter maten och möter Albin på.. en pub! Som hon inte mins namnet på ett dugg :D

Jag har lärt känna Albin under samma period som jag har lärt mig prata med folk i telefon. Inget sammanträffande, ganska direkt relaterat faktiskt. Och då har Albin ändå varit den som uppmärksammat att jag tyckte det var jobbigt att prata i telefon, när jag tyckte det var jobbigt att prata i telefon, och sett till att smsa istället för att jag ska slippa och sånt. Barmhärtigt! jupp jupp..
Jag funderade för ett tag sen över ifall jag skulle göra en lista över de personer som jag tycker det är minst jobbigt att vara ensam med. Albin är nog högst upp på den listan i relation till hur mycket/länge jag faktiskt har pratat/träffat/umgåtts med honom.. och i och med det blir han den som har tagit sig upp för den listan snabbast, för det är egentligen bara sen typ i Julas som vi har börjat prata med varandra ordentligt. Innan dess var jag livrädd för att träffa Albin ensam. :o
Nog är det fortfarande liiite jobbigt. Visst jag träffar jättegärna Albin, hellre ensam än inte alls. men de allra flesta jag känner tycker jag att det är jobbigt att träffa ensam.
Inget personligt.. inget jag har emot någon.. tvärt om nästan. Hur nu det går ihop..
Därför jag har döpt listan (listan finns inte.. men i mina funderingar xD) till "folk som det är minst jobbigt att vara ensam med".. för det är jobbigt med så gott som alla. Även om det med de flesta är värt det för att få ses.

Det var när vi hade zombiemaraton hos moa senaste nyårsaftonen och jag och Albin var uppe hela natten och diskade som jag (först senare) upptäckte hur inte livrädd jag hade vart. Jämfört med hur livrädd jag hade vart nyået innan när jag sov hos honom och sen satt och spelade Mario party i ateljén medan han städade..
Och då var det inte alls länge sen vi börjat skypea i och med Wow och så heller..
Albin är annars lite.. intressant.. för min självkänsla. Det märks väldigt tydligt om han blir irriterad på någon, eller om det är någon han inte vill träffa.. jag har aldrig varit med om att han har varit så mot mig. Jag antar att jag inte skulle missa det. Men det räcker att han är irriterad på någon annan för att jag ska känna mig lite olustig, och ifall han skulle vara det mot mig skulle det knäcka mig väldigt xD Å andra sidan är det ju lite av en boost så länge han inte är det :)

Men det är kul för Albin har varit den där personen som jag har tänkt "fan! honom kommer jag aldrig mer träffa efter studenten om jag tappar kontakten med Jens" om. Och de är alltid störigt med kontakter som man vet att man bara täffar via andra. Som man inte har någon kontroll över hur mycket man träffar...
Men nu är det iaf ganska ofta, även om Jens i huvudsak alltid är med när jag träffar Albin, som det är Albin som har hört av sig till mig först. ^^ Det är kul :D Och jag hade jättetevligt på Lokes spelning :)


Maffiga pankisar

För övrigt... Anledningen till att jag inte bloggade något förra veckan (inte för att jag bloggar så regelbundet att någon märkte något av det) var för att jag bodde hos Julle några dagar för att jag bråkat med mamma.
Hon åkte dock till Linköping av okänd anledning så jag var hemma och städade några dagar.
Och titta!:

lägg märke till hur den allmänt väldigt mycket bättre bildkvalitén i sig får det att se renare ut xD

Hur fa gick det till!? xD
Nu ser väl inte ni det här som lika löjligt rent som jag gör. Det är ju faktiskt fortfarande grejer i sängen även om de är snyggt vikta..
Det dumma med.. mig.. är att jag trivs inte lika bra när det är såhär. Jag hittar inte mina grejer och vet inte riktigt var jag ska göra av mig själv i rummet :o
Men! Jag pluggar mycket bättre :o Det är som om jag inte kan plugga ordentligt om jag har det för hemtrevligt.. då blir jag för mysig liksom xD
Om jag ändå inte trivs, då kan jag lika gärna plugga. Jag gjorde tex både Japanska-läxan och Fysik-"läxan" igårkväll.. såna läxor som jag aldrig gör för de tar plats med massa papper och grejer och känns inte särskillt viktiga alls. Idag har jag dock inte alls gjort Biologiläxan till imorgon.. xD


Annars har jag lite vackra bilder från när tommy och jag lagade crépes i söndags xD

Visst är han söööt :D


Mutantifant ^^


Och det här var då meningen skulle vara crépes-sås.. det blev det inte xD Det blev kakdeg.. som inte var så god. Vi gjorde ny sås... den vart ganska illa den med. Inte i jämförelse dock xD Man ska alltid jämföra!

Vi ska jämfööra! Sluta aldrig jäämföööra! Vi ska jämföra.. Skarpnäck... och östermalm!
En dag ska jag leta upp Sara Idas och Katarinas film ^^ den är fiiin <3 Sötnosar

Vilgot - Gaffelkakan


Annars är det väldigt fint att läsa gamla konversationer med Vilgot. Apropå gårdagens inlägg (Apropå är ett fit ord) Jag har under hela gymnasiet haft random KPW-folk som jag har kunnat prata av mig med om sånt som rör folk jag umgås med för mycket för att jag ska kunna prata med någon av dem.. er. Men med KPW-folk vet inte vilka människor jag pratar om, de har ingen koll alls så jag måste när jag ska prata om något, börja från basics. Dessutom så har flera av dessa KPW-folk haft riktigt allvarliga problem själva. Typ grava ätstörningar och grejer, och då är det dem som behöver prata av sig och jag som får lyssna och.
Men Vilgot har koll på basics, han vet vilka alla jag pratar om är och han vet hur dem är och han vet hur jag är. Så jag behöver inte förklara massa saker utan kan bara berätta det jag vill berätta. Och Vilgot har inga ätstörningar han behöver prata ut om som är mycket viktigare än mina "tonårsbekymmer" (tänk om han har det :S det är ju inte säkert att han skulle sagt det till mig isåfall :S jag har noll koll på symptom och sånt, hur en "typisk" person med ätstörningar är :S Vilgot ger inte sken av att lida av ätstörningar mer än någon annan jag känner iaf :o Och om han nu gör det så pratar han inte med mig om dem..) istället har han egna "tonårsbekymmer" som precis som mina är sådär trevligt globalt oviktiga, men som man ibland har lust att jämra sig över ändå, och det får man! Så det så! Vilket gör att jag känner mig lite mindre gnällig när jag jämrar mig också ^^ För om man jämrar sig själv och sen blir irriterad när andra gör det, då är man inte värd hänsynen att slippa höra folks jämmer!
Iaf, det som är praktiskt med Vilgot är att han är precis lagom för att jag ska kunna med att vara helt och hållet ärlig med mina "tonårsbekymmer". Medans jag med alla andra jag pratar med måste altra lite för att jag inte vill ta upp hela sanningen, eller inte orkar ta upp hela sanningen för att det skulle innebära att jag måste förklara aldeles för mycket.
Så förutom att Vilgot har massa intressant att säga så är han den som jag är mest ärlig med, vilket är jävligt skönt att vara ibland.

~Mina vänner är kakor

Cissi satt och tittade igenom gamla konversationer med Vilgot för hon skulle ta reda på ungefär när och hur det kom sig att de började prata med varandra på msn.
Hon kom fram till att det var via facebook.. och i slutet av början av tvåan, eller kanske början av mitten av tvåan.. i november 2009 iaf.
När hon sitter där och läser snubblar hon på en konvesation. En konversation om hur problem inte alltid löser sig, men istället slutar vara problem för att man ändrar sätt att se på saker. Men när man har problemet så vill man inte att det ska "lösa sig" på det sättet. Exemplet var "om man är kär i någon som inte gillar en tillbaka: då kan problemet försvinna genom att man slutar vara kär i denne". Men när man är kär vill man inte riktigt sluta med det. Då har man misslyckats :o Men det är ett sätt att lösa problemet utanför boxen.

Ungefär som kakorna.. jag gjorde en lista med den frågan för ett tag sen: "Om du vill ha kakor (du vill verkligen ha kakor mest i hela världen!), det finns kakor i en burk brevid dig, men den är låst och du vet inte vart nyckeln är. Om du i den sitsen får en önskning, vad skulle du då önska dig?" När jag konstruerade frågan så var det för att jag tänkte att det finns många önskningar som leder till att man får kakor. "Jag önskar att burken inte var låst." "Jag önskar att jag hade kakor." "Jag önskar att jag visste vart nyckeln var." "Jag önskar jag hade nyckeln." Alla leder till att man får kakor, inte nödvändigtvis dem i burken, men kakor never the less. Det krävs bara olika mycket eget arbete efter önskningen för att få kakorna. Om man önskar sig kakor så har man dem direkt. Om man däremot önskar sig att få reda på vart nyckeln är så måste man sen hämta den och låsa upp burken..
Bara det tyckte jag var intressant. Och jag funderade hur mycket svaret sa om en som person..
Sedan kom jag på varianten "Jag önskar att jag inte vill ha kakor!"
Det svaret är så svårt. För om man vill ha kakor... om man verkligen vill ha kakor.. väljer man det svaret så får man ju inga kakor.. och det är allt man ser, det är svårt att ta till sig att man inte kommer att vilja ha kakor, när man vill ha kakor. Men när man väl har greppat den delen, att man kommer vara lika glad om man inte får kakor, då är det ju det bästa alternativet eftersom kakor är onyttigt och sånt.
Och om man ska vara realistisk så finns det ju ingen som kan uppfylla önskningen man har om man önskar sig kakor eller att få nyckeln. Sure, har man tur kanske det dyker upp någon med kakor eller nycklar. Men man har ingen kontroll över det själv.
Men ifall man vill ha kakor eller inte.. det har man faktiskt möjlighet att själv ha kontroll över. Det är inte lätt att kontrollera, men man har allt som behövs för viljan är till 100% i ens eget huvud.

Och för att härleda detta till studenten, som var min intention från början. Vi går tillbaka till att det är svårt att ta till sig att man inte kommer vilja ha kakor.
Jag vet om att jag om 10 år inte kommer bry mig om min gymnasietid, för jag är bra på att när jag har ett problem lösa det genom att ta bort det, "sluta vilja ha kakor". Men jag gör det omedvetet så jag har samtidigt inte lyckats förstå att jag inte kommer vilja ha några kakor. Jag vet, för folk har sagt det, massor, och jag har sagt det till mig själv. Det är klart att det blir så. Men bara för att man vet något så kan behöver man inte förstå ett piss av det.
För just nu är det inget problem, just nu kan jag bara fokusera på att att jag kommer bli av med kakorna..

(känn er metaforerade!)

Och nu ringer Albin!!! :D

Nu har Albin lagt på! Han ville ha sällskap på hemvägen :)

GONATT!!! :D:D:D

Utkast: Maj 7, 2011

LÖRDAG!!!!


Jaaa... Igår var jag hos Jens och spelade Amnesia. Amnesia är ett drygt och äckligt jävla spel! Ett tag vart jag nästan genuint sur på skiten xD
Tänk er mig, som blir rädd, på riktigt rädd, för monstren i Mindcraft.. för alla jävla monster i alla jävla spel..
Jag har försökt spela Left4Dead2 själv, och även fast det laggar som fan och det är svårt att få till en särskillt läskig stämning så blir jag så jävla rädd att jag måste pausa nästan hela tiden. Sen kan jag ju skylla pådet ovan nämnda lagget att jag inte orkar spela det så mycket också, men en hel del beror det på att jag inte vågar när jag inte blir tvingad till det xD
Så! Amnesia.. om jag inte hade vart hemma hos Jens så hade jag stängt av halvvägs genom för-grejsimojset :o
Men det är ju en utmaning för mig själv.. waay in the future.. att spela igenom Amnesia själv..

Huuu xD

Annars var det ju lite irriterande när Jens satt och anklagade mig för att jag spelade dligt xD Det är klart jag spelade dåligt! Jag var inte vid psykisk hälsa :o Jag var knappt vid fysisk hälsa... mina händer och mitt face kändes som de hade somnat och jag kunde inte flexa mina fötter xD Jag försökte, men det gick inte! HU!


Sen har jag och Vilgot diskuterat relations fuck-ups och för- och naktdelar med blyga personer.. Och böcker vi ska läsa i sommar :)

Och nu ska jag äta!! :)


Tjocka släkten

Det finns dagar då man biter ihop och tår ut med sin plågsamm släkt och försöker ha trevligt ändå eftersom det faktiskt är någon av jävlarna som fyller år (det är ju bara då vi behöver ses) oh sen finns det dagar som man verkligen inte orkar och sitter halvt nerhalkad i soffan och blundar och slår ihop hälarna och mumlar ramsor i hop om att man ska vkna ur någon fruktansvärd dröm.
Eftersom jag bryr mig om att gnälla kan ni gissa vilken dag det är idag. Synd att min bror ska vara den som fyller år. Jag tycker ju om min bror..

Sen har jag ett väldigt fint exempel på varför jag tycker att mamma bara gnäller på mig.
Imorse försov jag mig, jag sov hos Julle och skulle upp klockan 7 för att dra hem och väcka Tommy med tårta och paket. Men jag vaknade klockan 11 och då hade jag två missade samtal och två sms i min inkorg.
Det ena var från min far och löd: Gomorron. Var är du? Vi saknar dej... Kram. S.
Det andra var från mor och löd: Var är du?
Och så undrar hon varför jag alltid smsar pappa och säger vart jag är någonstans... jesus..

Men jag är på jävligt dåligt humör idag.. Jag måste plugga Japanskaglosor och jag orkar inte med att sitta och stirra ut i luften vid köksbordet i tre timmar. Det hade vart roligare att träffa släkten oftare om det varit i mindre doser :o Det är väl bra att mormor och morfar har flyttat till västerås iaf.. så att vi kan hälsa på dem över dagen och inte måste vara där i en vecka.

RSS 2.0