Lingonlove

Okej så jag fick ett mail från spraydate för en vecka sen "hej, va kul att du vill vara medlem på spraydate typ. Klicka på länken för att aktivera ditt konto"
Jag svarade lite irriterad att jag minsann inte försökt skapa något spraydate konto utan att det antagligen varit någon som skrivit in fel mail.
Men jag bara fortsätter få mail från spraydate! "nu har du fått en besökare på din profil! :D" "om du laddar upp en profilbild så har singlarna lättare att hitta dig" och allt det här går till min gmail där jag sett till att bara ha seriösa grejer som är typ skolrelterat (youtube har hamnat där också tyvärr :/ man kan inte alltid lyckas..) eller dyl. Hade det varit till min hotmail hade jag nog inte orkat bry mig men nu vill jag bli av med skiten.
Så jag aktiverar kontot och loggar in på det i förhoppning att jag ska kunna ta bort det därifrån... Användaren heter "Lingonlove" vilket creeps me out av någon anledning. Visar sig att mailen som är ifylld inte ens är ifylld fel utan bara är samma som min men utan punkt.. Failprogrammering? Jag vet inte ens....
Cissi är trött -.-
Det gick inte att ta bort kontot men det gick att avaktivera det, liksom ifall att man har hittat någon, men kontot finns kvar där ifall att det skulle sluta funka :) härligt optimistiskt ^^
så nu har jag ett spraydate-konto som egentligen inte är på min mail men som jag har lösenordet till för att mailen går till mig, som är inaktiverat.. Men det finns ju där ändå. Jaja, jag ska inte få några mail om det mer i alla fall...


Avföring

Så jag kollade på klockan och såg att jag var tvungen att dra iväg till seminarie-lektionen, och att jag alltså inte skulle hinna fnula ut vad jag skulle göra av talet från helvetet som vi suttit i datasalen tre timmar och försökt lösa: arccos (11/14) + arcsin (-1/7)
Och visst, har man väl fastnat med ett tal är det ibland bättre att ta en paus från det och pröva igen en annan gång. Men det är ju så jävla knäckande när det känns som man gör rätt men det liksom... Inte löser sig ordentligt utan man sitter plötsligt där med en stor fet jävla rot, som visserligen blir asliten.. Men det är inte grejen.

Men då mår man inte bättre av att komma till seminarielektionen och en lärare som.. Inte borde vara lärare för att han är ett arrogant jävla as och säger saker som "då är man inte så dum så man försöker räkna 1000 delat på 12" angående ett inte alls såååå jävla uppenbart knep man kan ta till när man räknar modulus (han kom visserligen på sig lite och la till "eller ja, det är väl mer flitigt än smart i alla fall" MEN DET ÄR FAN INTE BÄTTRE!!!)

Så man kommer hem och är arg och trött för man sov bara... Inte så länge och man frös hela natten och vaknade på allmänt inte den bästa sidan så man vill bara hem och sova tills på måndag men man har tenta imorgon på typiskt såna där tal från helvetet (se ovan) så man vet att man måste sitta med dem tills man fattar vad grejen är


Postgasque-inlägg


Insparquen är slut!
Knas :o nu måste man anstränga sig för att umgås med folk igen..
Jag har en glowstick! btw liksom :)
Jag har druckit hur mycket som helst och jag känner ingenting :S lite trött bara. Inte så superduper efterfests-pepp helt enkelt, var jävligt skönt att Vilgot ville att jag skulle komma hem så jag fick en anledning att dra. De andra var så himla pepp :o skulle hänga på villan hela natten, tills de blev utkörda var planen. Inte rätt fest-kaliber på mig,lika bra att dra.
Somnar snart.
Kvalitétsblogginlägg detta.

Juste!
Vi förfestade hemma hos en linjeansvarig och så hörde jag över rummet, Molly be om ett chips: "kan jag få ett chips, ett långsmalt, tvärrandigt" och jag blev så jävla kär!
Julle har tittat snett på mig över att jag är väldigt medveten om ränderna när jag äter chips. Jag skulle aldrig i mitt liv kunna råka äta ett chips på tvären :o
Gäller all mat med mönster, man äter längs med mönstret. Ju.
Sånt där som är så självklart för mig att jag inte ens tänkt på att kanske inte alla andra gör så också, fören nu på senare tid. Det kanske är lite av en matematiker grej...


Försov mig..


Spenderar tiden på tunnelbanan med att läsa bloggar. Jaha ungefär.
Inser att jag kommer behöva åka till skolan en timme i förväg i fortsättningen för jag blir aggressiv av rusningstider. Hey.. Det låter inte som jag..


Om "hen": Blod, makt och tårar. Typ.Det blir roligare att försöka återskapa ett inlägg som man redan skrivit, men som försvunnit av anledning, om man vet att någon vill läsa det. För om det bara var för min skull så liksom, jag har ju skrivit det en gång. Jag hade glädje i att skriva det första gången, det är därför jag bloggar. Inte lika mycket glädje i att skriva om det.. Lite, för att det kan vara kul att kunna gå tillbaka till och läsa igen om ett år, men inte riktigt värt det, finns annat kul. Men om man vet att någon vill läsa det så är det mycket roligare att ta den där halvtimmen att plita ner skiten..

Okej...
Så Hen är ett användbart ord. Inte superduperanvändbart, men vilka ord är det egentligen. Hen är i alla fall smidigare än Han/Hon, och Han/Hon använder man ju ibland. Typiskt när man skriver, när man pratar blir det lite konstigare, för det är långt att säga "släsh" eller "eller" så oftast blir det att man säger "hanhon" och hoppas att folk förstår. Vilket folk iof oftast gör, men det är i alla fall lättare att säga "hen" egentligen. Sen att det känns ovant och konstigt än så länge, men det kommer man över.

Så varför är "hen" användbart? Det innehåller ju mindre information än "han" eller "hon", varför ta bort information ur en mening? Om man kan passa på att låta den man pratar med veta vilket kön den man pratar om har utan extra ansträngning, varför inte? Visst.
Men ibland vet man ju inte. Ibland vet man inte för att personen man pratar om är någon man inte har träffat, och inte känner till namnet på, eller någon som har ett könsneutralt namn. "Jag ska få en ny tandläkare, hoppas hen är snäll" (ja, snällhet är den egenskap jag prioriterar hos tandläkare. Kompetens, äh!)
Eller så är det någon som man har träffat men som faktiskt inte är varken kille eller tjej. För även om jag tycker att ifall man är kille eller tjej, man eller kvinna, pojke eller flicka, tös eller gosse, have your pick, bestäms av vilket biologiskt kön man har och inget annat*, så finns det folk som inte passar in i något av de två fack som vi vanligtvis delar in varandra i även om vi säger att facken bara handlar om just ens biologiska kön. Folk med kromosomavvikelser och andra finurligheter. I sådana fall funkar "han/hon" inte ens ett som ett tjurigt substitut för "hen", i sådana fall har man inget om man inte använder sig av "hen". (det är möjligt att om man hittar rätt medicin-journal så står det hur man har valt att definiera kvinna och man så att även personer med såna... Tillstånd? Vad kallas det?.. Kan kategoriseras som antingen man eller kvinna de också)

*Nej nu menar jag inte att det inte finns psykologiska/mentala kön, sociala kön, rättsliga kön och allt vad det är... men även om jag tycker att det också är en intressant diskussion så vill jag inte ta den nu. Varför inte? För jag vill göra poängen att den diskussionen inte hör hit.

För Hen-frågan är en språkfråga. En fråga om hurvida vi ska börja använda ett jättebra ord eller inte. Inte en fråga om hur vi ska behandla varandra. Man kan vara respektlös mot transsexuella helt utmärkt även om man använder sig av ordet "hen" när man pratar om någon.
Ordet "hen" kommer inte att förändra någonting. Se på finland, som någon sa i kommentarsfältet på Lady Dahmers blogg (någon som försökte göra en ganska annan poäng än den jag gör nu när jag refererar till hennes kommentar, men det spelar ingen roll) : i finland har de Bara ett könsneutralt pronomen och var hittar man macho-skogshuggar-karlar om inte i Finland?
Anledningen till att vi använder det manliga pronomen om fiktiva/okända läkare är att vi förutsätter att läkare är män, inte tvärtom. (hur sunt det är att vi förutsätter att läkare är män är den där andra debatten, den som inte handlar om "hen" och den som jag inte tänker ta nu, för att göra en poäng)
Och jag blir lite ledsen när folk tvärvägrar att använda ordet "hen". Av samma anledning som jag blir lite ledsen när folk försöker övertyga andra om att börja använda hen, att de tror att "hen" kommer skapa revolution.
Om man sen är för den här revolutionen som "hen" då supposedly skulle starta, beror väl på vad man tror att den kommer leda till. Tror man att det kommer sluta med att vi helt avsexualiserar samhället, att vi slutar gå igång på några köns-attribut whatsoever och alla går omkring i samma neutralt gula träningsoverall, då förstår jag att man inte vill hoppa ombord på det tåget. "men man är ju helt bakom flötet om man tror att det kommer hända bara för att vi börjar använda ett ord" (-poängen som kommentaren på Ladys blogg försökte få till) ungefär lika bakom flötet som man är om man tror att lönerna kommer förändras "bara för att vi börjar använda ett ord"....

Jag tycker det är synd att ett så nyttigt ord har kommit i kläm där det inte hör hemma på det här viset helt enkelt.


Läser Saras blogg

Och känner mig konstigt vemodig.

Skrev ett inlägg om "hen" nyss men sen tog batteriet slut och allt försvann.. Orkar inte skriva om det. Kanske en annan dag..

Har ätit pannkaka, räknat tokfina mattetal och tittat på när Vilgot spelat supermariogalaxy. Det är fint.
Jag vill att Albin ska komma hem :(


Saturday Morning Breakfast Cereal

Jag brukar aldrig komma ihåg om det är "saturday" eller "sunday".. Men jag var bara tvungen att dela med mig av det här praktexemplet på sån humor!


Idag är jag osocialIdag känner jag att jag inte orkar bry mig om att lära känna min klass. Fuck all, det är i alla fall inga raster eller grupparbeten att lida sig igenom som blir ångest om man inte känner folk. Det är lektion. Och då sitter man och lyssnar på lektorn. Sen är lektionen slut och så kan man gå hem. Om man vill.
Klart det är kul att känna folk så man kan äta lunch tillsammans och sitta och plugga n' stuff.. Men inte nödvändigt liksom. Så varför bry sig...

Nee, jag tycker om min klass..
Jag förklarade för Tengil, som blev lite på skoj förolämpad av att jag lät som jag antydde att han inte dög att prata med, att det bara finns tre personer som jag inte har lite ångest inför att behöva träffa ensam. Så liksom.. Inget personligt :o jag är mer eller mindre rädd för att träffa de flesta av mina bästa vänner. Tengil har jag kännt i en vecka. Klart som fan att han är läskig!

I helgen är det hemlig helg. Jag anmälde mig till den under en bättre dag... Jag hoppas att det hinner tippa tillbaka igen innan lördag. Mh..
Calle sa att det var kul på hemliga helgen i alla fall. Jag träffade Calle idag. Calle går på SU så det var ju inte så jävla mystiskt. Kul iaf :)

GnällGnällGnäll...
Nu ska jag laga sushi så att jag får sushilunch imorn :3 nom!


Lista!

En timme senare så har jag försökt trötta ut mig med att göra Enelies sommarlista. Jag har fått lite ont i huvet i alla fall... Det är ju något. Hoppas man ska få sova nu -.-
• Gjorde du något i sommar som du aldrig gjort förr?
Göteborg har jag visserligen varit i förr. Men det var länge sen och aldrig på det här viset. Har bara hållt mig till Liseberg förut liksom.
Jag vet inte ens när sommaren började i år.. Har ju inte haft någon skolavslutning att ha som startskott, och jag vet inte om jag kan med att säga att det har varit sommar sen April. Fast med den här sommarn så varför inte.

• Vilka länder besökte du?
Jag var ju faktiskt i Paris. Det har jag aldrig varit förr.. Titta frågorna smälter in i varandra. Det var den lite dåliga timingen att Vilgot hade varit borta i en vecka precis innan jag åkte och skulle bort igen precis när jag kom hem.. Så det vart mest att jag bara saknade honom lite för mycket för att ha helt kul. Men visst fan är Paris fint och det var kul att vara där. Fick mig att sakna Berlin...

• Är det något du saknade under sommaren 2012 som du vill ha sommaren 2013?
Bättre tajming på de tillfällena jag ska bort någonstans..

• Vilket datum från sommaren 2012 kommer du alltid att minnas?
Datum datum.. 8 juni var en dag då jag hade massa stuffs inbokat. Jenny tog studenten bland annat :) det vart en jävligt fin dag. Albin hann från sitt rep till Jennys utspring och sen åt vi Lunch och på kvällen hängde jag på Jenny ut. Och det var rätt awkward för Jenny hade massa klasskompisar så jag och Adam stod tillsammans i ett hörn och hade inte lust att dansa, men jag var liksom jävligt glad ändå och sen gick jag hem i regnet och paddade med Vilgot som jag hade skrämt upp lite innan jag mötte upp Jenny, och lyssnade på Veronica Maggio.

• Största misstaget?
Well.. Har så vitt jag vet inte spytt på någons golv i sommar så ingen major miss..
Jag vill komma på något för det är så tråkigt att svara "duuuhr.. Jag mins inte" men jag kommer inte på något. :(

• Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag hade en förkylningsdust veckan innan jag skulle till Göteborg. Var fortfarande lite hostig då, låg och ansträngde mig galet för att hosta så lite så möjligt så att folk inte skulle bli störda och inte kunna somna.. Och ändå lyckades jag själv somna bättre än nu -.-

• Bästa köpet?
Chipsen som jag och Vilgot åkte via Gullmarsplan för att köpa när vi skulle hem från Aspudden. De bara visade sig vara asgoda!

• Sommarens väder?
Alltså jag har trivts asbra med vädret i sommar. Det har varit få dagar som jag har suttit i kylskåpet och gråtit för att det har vart så jävla varmt att jag vill dö. Och jag har inte riktigt reflekterat över att det har regnat ovanligt mycket.. För jag är oftast inne ändå. Det har inte varit lika mycket föräldrar som har tjatat på mig att gå ut bara inser jag nu i efterhand, och det är ju trevligt :)
Det har ändå varit jävligt fint väder ibland också. Tillräckligt för att man ska få sig en fin prommenad. Men ingen bölja.
Sommarens väder får 5 av 5 tosters

• Vad spenderade du mest pengar på?
Har försökt att snåla den här sommarn... Men det vart rätt mycket sushi i början av sommarn då jag fortfarande vägrade att insé att det inte skulle vara hållbart..

• Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mitt humör den här sommarn har inte varit riktigt lika manodeppressivt som förra året. Jag har varit glad. Jag har varit mycket glad. Men har vart glad i allmänhet mer än specifikt glad.

• Sommarens låt?
Jag har lyssnat otroligt lite på musik den här sommaren :S

• Var du gladare eller ledsnare i sommar jämfört med tidigare somrar?
Om jag ska välja en så blir det gladare, för jag har nog aldrig i mitt liv varit så ledsen som jag var förra sommarn. Men det har som sagt varit mer neutralt humör den här sommarn motför förra, för jag var jävligt glad förra sommarn också. Glad varje gång jag träffade folk för att de i alla fall fanns kvar just då. Men även om jag inte varit lika glad den här sommaren så har jag i princip bara varit ledsen över att Mickey stannade i det parallella universumet så summan är gladare x)

• Vad önskar du att du gjort mindre?
Kanske sovit mitt på dagarna.... Fast det var mysigt så bajs på allt!

• Hur tillbringade du midsommarafton?
Åh! Midsommarafton var fin :)
Om det är någon här som inte läser Emelies blogg så kan jag ta det igen: jag, jens, sigge och emelie satt på sjöberget och åt sill å äppelpaj. Och jag påmindes om första gången jag var på sjöberget, någon gång i ettan då jag Jens och Sigge bestämde oss för att spontant picnicka efter skolan och satte oss där och åt kakor. Och det blåste och jag frös något helvetiskt.

• Sommarens favoritprogram på tv?
Det som man hade sett på tv om det inte varit för att man kan ladda ner det istället har väl varit "big bang theory"

• Böcker du läst den här sommaren?
Volvo Lastvagnar är nog det enda jag tagit mig igenom..

• Största musikaliska upptäckten denna sommar?
Ingen sån....

• Något du önskade dig och fick?
En Basker :D

• Något du önskade dig men inte fick?
Att Albin skulle komma in på KTH :(

• Vad gjorde du första dagen på sommarlovet/semestern?
Hade ingen sån...

• Finns det något som skulle gjort din sommar bättre?
Se "Är det något du saknade under sommaren 2012 som du vill ha sommaren 2013?".. Varför göra frågorna likadana? -.-

• Hur skulle du beskriva din klädstil sommaren 2011?
Lite för mycket "gårdagens kläder idag igen" :p har inte vart hemma väldigt mycket

• Sommarens bästa tillfälle?
De sista typ 2 timmarna av Roberts fest var på ett sätt sommarns bästa tillfälle, samtidigt som hela den grejen var något av det jobbigare under hela sommarn. Att "prata".. jag mår dåligt flera dagar efteråt om jag inte absolut känner att Jag har fått prata Klart.. och det får man ju aldrig vid såna där tillfällen. Men just då det här tillfället så var det som en liten glimps av allt det fina med gymnasiet och förra sommarn, och även om jag inte mår dåligt över att den grejen är över längre så är det fortfarande fina minnen :)
Annars var sista veckan i Juli, när Vilgot hade kommit hem men hans familj var kvar på Gotland, väldigt mysig :3


Insomnia......

Så jag somnade i kanske en/en och en halv timme efter middagen och nu är det helt kört att somna :(
Det brukar inte va så :o jag brukar kunna somna en stund på eftermiddagen utan att det förstör möjligheterna att somna såhär totalt sen. Jag ska upp om 3 timmar. Sen hade jag tänkt att jag skulle hänga på skolan under den nästan fem timmar långa pausen jag har mellan det att föreläsningen är slut och insparksgrillningen börjar.. Jag kanske eventuellt får tänka om den planeringen och åka hem och sova emellan istället. Då finns dock risken att jag inte kan somna imorn kväll heller. Prutterier.


Poätörpungtässee

Nu har mitt stödmedlemsskap gått ut igen och direkt blir jag sådär "vill skrivaaa!! Nuuuu!!" och så kan jag inte. Vill alltid göra sånt jag inte kan :< inte taktiskt.
Kan förlänga det nästa gång jag kommer hem om jag hittar min dosa. Jävla dosa :( jag som har lyckats lära mig mitt kortnummer utantill och allt, har jag ju ingen nytta av om jag måste ha dosan jämt och ständigt.


RSS 2.0