Känd?

Diskuterade Trigger Warnings med Carl Johan Rehbinder i förrgår.
Alltså vem är han? Det känns som att alla vet vem det är.
För mig är han Caspians pappa bara. Caspian vet också många vem det är. För mig är Caspian en kompis kompis som jag träffat via henne en knapp handfull gånger.
Det är konstigt det där. Hade jag känt till Calle (som han verkar kallas, för vem i h-e orkar säga Carl Johan? Han kanske bara heter Carl men har sitt mellannamn på Facebook?) om jag inte känt Caspian?
Han är inblandad i Piratpartiet right? Typ en av grundarna?
Mest känns han bara som en sån där glorifierad Facebook-tyckare. Det är en weird kategori personer, folk som är kända för att de tycker om saker utan något specifikt forum kopplade till dem.
Man känner till såna personer. Fast jag vet inte om jag har så mycket uppfattning om hur välkända de är. Eller varför.
Ibland känner jag mig konstigt mitt emellan i något wacky internet-skol-gäng-bråk.
För liksom vissa personer känner man till för att de är någon nivå av kända. Inte mycket kända nödvändigtvis, men liksom Lady Dahmer eller xkcd-guy eller ngn person som man typ följer på tumblr, som kanske har en 1000 följare så liksom inte värsta kändis kändis, men man känner till hen för att hen är på tumblr, inte som en person i verkligheten. Man känner till de här personerna i egenskap av "kändis" eller iaf "person folk i någon mån känner till". Och det är ett väldigt ytligt sätt att relatera till andra.
Sen finns det personer som man känner till för att man har en koppling till. Inte nödvändigtvis en nära koppling. Men en kusins kompis eller en kompis kompis pappa eller liknande, som man känner till namnet på och vet saker om, kanske har träffats eller chattat med, men inte nödvändigtvis. Som man får kanske indirekta uppdateringar om på Facebook för att man har gemensamma vänner som kommenterar deras saker. Som Saras kompisar som jag hade sett massa bilder på på hennes blogg och sen såg på söderkällaren en gång, eller min kusins bästis Linda som var med och firade jul en gång och som min kusin pratar ganska mycket om. Folk man på något vis vet ca lika mycket om som "kändisar" men samtidigt egentligen känner ungefär lika lite. Men någonstans ser som mer människor i verkligheten. Personer man lyckas mer med att imagine complexly.
Caspian och Carl Johan, de är människor för mig, de är sort of distant bekanta. Och sen ser man helt andra personer prata om dem, personer som också är sort of distant bekanta. Och de känner till varandra. Men inte via mig. Och inte som personer i verkligheten. Utan som någon sorts åsikts-spöken från andra sidan. Inte complexly.
Och det är weird.
Som om någon helt annan man kände skulle visa sig vara subscribead till Julle på youtube och ha massa åsikter om honom. Men som inte känner honom. Bara på youtube. Jättekonstigt. Eller som när jag såg en stream med Tommy när han spelade starcraft och det var folk i kommentarerna som hejade på honom för att de kände till fighting Frog, inte för att de kände Tommy.
Oändligt mycket mer weird måste det ju vara om man är personen själv.
Fan va konstigt att vara känd? :S

RSS 2.0