Dag 12, Dag 13 och Dag 14



Jag vet! Jag har missat flera dagar!
Men jag har faktiskt inte lovat att göra ett inlägg per dag.. och jag planerar att ta igen allt jag missat nu. Jag är så jävla förlåten! Vilken tur jag har :) snällt av er :D snippa.

Dag 13 – Den här veckan

Men vavavava!? nu blir det ju inte i ordning!
Nä! fan ta ordningen! jag gör som jag vill!! och jag vill ta dag 13 först eftersom dag 13 ger mig ett ypperligt tillfälle att förklara varför jag inte har bloggat på tre dagar, utöver att jag är så jävla rebellisk!

Jag har jobbat.
Ni som kände mig på den gamla goda tiden då jag var här sist kanske hörde talas om att jag fick sitta med en del bokföring. Den här bokföringen skulle redan då har varit inlämnad i Augusti. Jag kom hit den 25e September.
Altså försenad bokföring som behövde göras nuuuuu!

Det var inte min favoritsyssla i hela världen. Särskillt inte när det gick över deadline nummer två och tre och sen fortfarande inte var inte helt inne till jul när jag åkte hem..
Antog att de i alla fall skulle fixa sig medan jag var borta. Och det gjorde det väl.
men sen är det sådär med revisorer att allt ska vara allmänt helt jävla felfritt. Och när man aldrig har bokfört saker så blir det inte riktigt sådär felfritt som de behöver ha det för att kunna runka ordentligt. Och då skickar de en lista över vad som inte duger så att man får ändra på det.

Och det är vad jag har gjort de senaste dagarna.
Först gått in i systemet och letat upp datum och pris och allmänt skrivit ner så mycket som möjligt om varje grej på listan för att kunna leta efter kvittona effektivare.
Faktiskt så gjorde jag det mest förra veckan.
Den här veckan har jag mest gjort det faktiska letandet av kvitton. Och typ skrivit ut och markerat uttag på kontoutdrag och shit. Det låter inte mycket. Men fan va det har tagit tid.

Hela måndagen satt jag. Då var jag visserligen ganska paralellt på typ facebook och skype.
Värst var det igår. Jag gick upp vid halv tio eftersom Hafen tagit nattshiftet för att låta mig få sova. Snällt.
Sen jobbade jag. Non-stop till lunch, klockan halv ett. Sen åt jag väl lunch och degade efter lunchen en timme. Sen jobbade jag. Igen non-stop till middagen klockan 7. Och efter den, från 8 till 6 på morgonen!
Och idag har jag varit helt tvärdöd sen igår att jag vara velat sova! Hela dagen helst..
men det har jag inte fått för bokföringen har fortfarande inte varit klar..

Nu är den det.
Typ. Det är kanske någon enstaka eftersläntrare som vi kommer hitta under de följande dagarna.
Men det är liksom ingen mördar-lista av grejer som ska fixas.
Så resten av veckan får jag förhoppningsvis tid över till saker som att gå till affären (sånt som jagj tänker varje morgon att "idag ska jag göra det".. men sen händer det aldrig för jag har inte ute att göra känns det som och "kan göra det sen"-attityden slukar mig) och plugga.
I helgen kanske jag och Liisa hinner övningsköra lite också.. vore ballt att göra i Ghana :S


Den här veckan har också varit veckan då halva tiden jag ska vara här har passerat! Snart kommer jag hem!

Alrighty!



Next up:

Dag 12 – I min handväska

Handväska ja. Har jag en sån?
Ibland.
Just nu har jag en kameraväska som jag bär omkring när jag lämnar huset här betydligt slaviskare än hemma.
Hemma använder jag ju vanliga handväskor också ibland. För att de är fina och för att jag tappar bort mina grejer om jag inte alltid har dem på samma ställe. En jackficka fungerar, men såna har man inte på sommaren. Eller i Ghana för den delen.
Så här blir det väska.
Kameraväskan tycker jag är hiskeligt tråkig egentligen, men såna är sådär bra vadderade och eftersom jag lyckas ha sönder min kamera ändå så behöver jag väl ha en sån.
Har tänkt pimpa den.. har tyg, men ingen ork.

I den har jag såklart min Kamera

Det här är inte alls min, jag pallar bara inte koppla in båda Kameran och iPaden för att jag vart tvungen att ta bilder med båda för att få med båda på bild.
Det är en Nikon D3000. För er som funderar på att köpa systemkameror kan jag rekomendera den. Jag vet ingenting om några andra kameror alls så jag skulle säkert rekomenderat dem också om jag haft dem i två år. Det är en nikon för att den var en present. Inte för att jag egentligen har en åsikt angående nikon vs. canon. Sen är det ju kul att kasta evil-eyes på folk som har canon, så det gör jag ju.
Kamerans objektiv är på upphällningen igen. Cissi hanterar sina saker dåligt :(

Till Kameran har jag ett extra objektiv som är extrem vidvinkel, även kallat fish-eye.
Och mellanringar som man sätter mellan kamerahuset och linsen som ger samma effekt som ett macro-objektiv, men tar mindre plats i väskan.
Jag får plats med både mellanringarna och fish-eye-objektivet i väskan sammtidigt om jag vill, men oftast har jag inte med mig någon av dem, utan en vattenflaska istället. Så länge jag inte går ut med avsikt att fotografera.


Just nu har jag också mitt pass och mitt gula häfte om att jag har blivit vaccinerad mot gula febern i väskan. Nog för att det känns lite smått risky att ta med sig passet när man går ut... men jag föredrar det framför att ha passet liggande någonstans på rummet för saker blir flyttade på hela tiden i det här huset. Min iPod ligger oftast i något av facken också. Inte helt säkert att den ligger på samma plats alltid dock, men eftersom den inte är så viktig att den följer med så gör det inget. Jag har för tillfället inga hörlurar ikopplade i den så det måste jag ändå komma ihåg om jag vill ha den till något. Tuggummina följde med från sverige. Jag vet inte varför jag köpte tuggummin, gillar inte riktigt tuggummigrejen. Tuggar alltid för länge, för att jag glömmer eller för att jag inte kommer förbi en papperskorg, och får ont i magen och i käkarna och huvet och bara bläh! och det är inte så jävla gott oftast ändå. Tror jag köpte de där för att jag skulle kunna snika förbi jätte-kön urban till posten på ICA och hämta mitt paket från en av kassorna istället. Det funkar oftast, men det blir fishy om man inte köper något.


I ett fack som ligger på baksidan av väskan har jag min padda.
Det är magiskt hur perfekt den får plats i fickan.

Stor anledning till att jag tyckte att det var värt att köpa en iPad som jag annars lätt kan tänka mig blir för otymplig att ha med sig. Diskussionen iPad vs. iPhone. Jag förstår folk som gillar iPhonen bättre. När teknologin finns att göra så smått, varför göra större liksom, det blir bara otypligt. Men Jag blir helt knasig av tangentborden på smart-phones.

Satt och försökte surfa på min brors htc någon gång
i somras och jag ville bara kasta den så hårt som
möjligt i asfalten. tacka vet jag Paddan! xD Så länge
man inte har appar som egentligen är grorda för
iPhone..
Ibland får jag plats med min dagbok där också. Om
den är liten. Som den är nu.
"Upside down notebook" :D fiiin!!


















Fickorna på framsidan, det finns två. I den större, innersta har jag pengar och mobiltelefonen och andra viktigheter jag kan tänkas ta med mig.


Just nu är min plånbok i form av ett oyster-card-fodral från London och innehåller en dryg 50-lapp i cedis i taget plus mitt OK-Q8-kort (får jag vuxenpoäng för att jag har ett sånt?) Sen har jag ett kuvert med resten av mina pengar i, också i samma ficka.
Telefonen är en Nokia 3310 som jag köpte på tradera för 150 kr för att jag insett att jag behöver de där mobilerna som håller för allt efter att ha tappat min första, halvgamla sony-ericsson från yoy-stick-from-hell-perioden, (som jag fick tillbaka från min lillebror då min nya nokia-telefon -som jag tappat i vattnet ett varv- blev påkörd av snöplogen) i toaletten. (jag hade en mobil som blev stulen, och mammas gamla, också sony-ericsson-yoy-stick, där i mitten någonstans också)
3310an fungerar fortfarande utmärkt! så när som på batteri-tiden.. men man kan inte få allt. Det är bara Albin som lider av att jag inte kan prata längre än 2 minuter i alla fall.


I den yttre, undre, mindre fickan har jag trams. Där förvarade jag min ring undertiden jag var här förra varvet för att jag var lite nervös att gå  ut med såna värdesaker massa synligt. Den här gången har jag ringen på mig. Har till och med bytt till att ha den på vänsterhanden så att jag kan se ut att vara förlovad och undvika att bli friad till så fort jag lämnar huset. Kommer kännas ovant att byta tillbaka sen när jag kommer hem. Får se till att förlova mig proper så jag slipper det :)
Fast jag vill förlova mig på alla hjärtans dag för det vore så underbart genomlame! ♥ (volvo-villa-vovve-liv-skämtet)

I alla fall xD i den yttre, undre, mindre fickan har jag också ett gäng gröna plastskedar som jag faktiskt har fått nytta av att ha ibland! Mer än en gång i alla fall. Toapapper sen vi var i Kina och vi trodde att det aldrig skulle finnas toa-papper på ofentliga toaletter. Det gjorde det, inte alltid men tillräckligt ofta för att en ganska liten rulle skulle räcka hela två-veckorsperioden med sånpass råge att jag har behövt den ungefär lika många gånger hemma sedan dess och den är fortfarande inte slut. Lite räddare i nöden. Fast det är ganska läskigt papper xD ska nog fylla på med vanligt toapapper sen när det tar slut.
En blyetchpenna som förmodligen är Jens.. men man kan aldrig vara säker. Stift har jag till den också ser det ut som. Trevligt. Pennor får man hålla hårt i i det hör huset. Annars försvinner dem och kommer aldrig tillbaka. Idag har vi haft en bläckpenna på tre pers som gjort bokföring och den har seglat emellan oss väldigt friskt. Fler pennor hittar vi helt enkelt inte.
ICA-kortet. Eftersom jag inte kan använda det här men ville ha det med ifall jag ska köpa nåt på internet. 3 svenska kronor. Och sim-korten till min mobil och iPad eftersom jag har andra sim-kort här i Ghana. Det är också ett Ghanesiskt sim-kort till iPaden som jag använde förra gången jag var här man som har slut på credits nu och som jag inte hade med mig till butiken när jag skulle fylla på det så jag köpte ett nytt istället för 5 kr.


Sen har jag en ficka på insidan av locket på väskan.

Där har jag kameraprylar. Som inte alls syns vad de är på den här bilden :D




Sådär.. bättre.
Lite överexponerad..
det är ett extrabatteri, en fjärravlösare, ett extra minneskort och linsskydd. Linsskyddet hör inte alls till kameran egentligen. tror det är till vår analoga systemkamera. Tror att det riktiga linsskyddet till min kamera ligger i min hylla hemma. Använder det aldrig ändå.







Happ! det var typ det ja



Dag 14
– Vad hade jag på mig i dag?

Jag har med mig mer kläder den här gången än sist jag var här. Men det är fortfarande inte alls hela min garderob så jag klär mig annorlunda än jag skulle gjort hemma för jag har inte lika mycket att välja bland och ibland känner jag mig ganska underligt klädd.

Idag funkade. Lite väl rött vart det kanske xD

Sen är ju PIZZA-tröjan allmänt intressant att gå runt med för man måste alltid förklara för folk vem John Green är och varför det står PIZZA i asocciation med hans face på en tröja. Och det finns liksom inte någon bra förklaring till det. "Internet är awesome" brukar jag köra med.
Sen har Vilgot sett till att jag inte kan ta den där tröjan seriöst längre så jag måste hålla mig från att börja fnissa hysteriskt för mig själv varja gång jag påminns om att jag har den på mig.

Byxorna är från Gudrun Sjöden. Inte en person jag känner som donerar kläder till mig, det är en klädkedja som säljer asdyra ekologiska kläder. Det finns ett lager i Årsta-berg som säljer kläderna inte riktigt lika hutlöst dyrt. Så bara lite överpris liksom. 300 tror jag de kostade.

Strumporna är från London. Köpte 5 par när jag var där och hälsade på Julle ensam och vi kom förbi ett ställe som sålde dem när vi var ute och letade efter China-town för där fanns det sushi hoppades vi. Vi hittade tillslut sushi-stället jag trodde att jag hade sett dagen innan. Det visade sig vara ett "coming soon" så vi käkade buffé på ett kinaställe istället. Men strumpor :D
Jag har dem på mig när vi käkar middag för att inte bli så myggbiten. Funkar väl inte så bra x)


There! Nu är man ikapp :D Nu ska jag sova för Hafen tar hand om modellen inatt också. Rart.
Dag 15 Är kvar ett tag till.
fan va fort det går. Mins när jag satt och skrev på "min första kyss" och tänkte att det här kommer jag ju inte få publicera på ett tag och kommer ha gott om tid att fila på. Pyttskit!

Kommentarer
Postat av: Vilgot

ahh John Green <3

2012-03-15 @ 11:45:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0