moneys

Jag blir lite irriterad när folk är rädda för att låna pengar.
Alltså inte typ 200kr av en kompis. Riktiga pengar. Från en bank. Att det inte är ett alternativ som finns, för att man på något vis garanterar att man kommer bli ekonomiskt rökt.
 
Jag förstår egentligen grejen. Jag tänker tex inte på att åka taxi som ett alternativ som finns. För jag har liksom lärt mig att man inte behöver åka taxi, man är bara lat. Men ibland, om man har lyckats missa bussen till flygplatsen eller något i den stilen, så är taxi ett fett valid alternativ. Men det alternativet skulle inte slå mig i det läget för jag är så indoktrinerad att det inte är valid.
Och det är ju dumt, men vad ska man göra.
Så det är ju dumt av mig att bli irriterad på folk som har antagligen samma relation till banklån som jag har till taxis, men jag blir det :(
Nu vet jag visserligen inte alls så mycket om ekonomi som jag skulle vilja. Och det finns banklån som är dumma att ta. Tänk lån för att köpa en ny tv.
Men lån är generellt fan inte farligt. Inte för oss. Inte för sensible personer som fattar vad det innebär.
 
Man pratar om lån som klumpsummor. Tror det är där det läskiga ligger. Pluggat i 3 år? Grattis! 200 000 i studieskuld :D Myycket pengar. Ja :/ Men även om klumpsumman är stor behöver det inte vara speciellt mycket att betala av per månad.
Ja man kan bli arbetslös, men det är ju ett problem ändå. Hur mycket värre blir det egentligen av att ha ett lån?
 
 
Som sagt. Vet att det här är en himla dum grej att störa sig på...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0